Panerad rödingfilé med romsås och delikatesspotatis

varmrätt Ronny

Introduktion:

Värd: Ronny HolmVARMRÄTT: Panerad rödingfilé med romsås och delikatesspotatisPanerad röding, recept för 6 personerCa 900g rödingfile (skinnad)3dl vetemjöl3dl panko3dl ströbröd2 ägg1dl finriven parmesan1/2 citron (saften)Ca 900g delikatesspotatis1 kruka dill2 små schalottenök1 stor fänkål2 medelstor jordärtskockaSmör & olja till stekningSalt & peppar Gör så här:Skinna fisken och dela på längden. Vispa ägg väl och tillsätt saften från

Receptinfo:

Marmitträff:

Kategori:

Tagg:

Recept av:

RECEPT

Värd: Ronny Holm

VARMRÄTT: Panerad rödingfilé med romsås och delikatesspotatis

Panerad röding, recept för 6 personer

Ca 900g rödingfile (skinnad)

3dl vetemjöl

3dl panko

3dl ströbröd

2 ägg

1dl finriven parmesan

1/2 citron (saften)

Ca 900g delikatesspotatis

1 kruka dill

2 små schalottenök

1 stor fänkål

2 medelstor jordärtskocka

Smör & olja till stekning

Salt & peppar

 

Gör så här:

Skinna fisken och dela på längden.
Vispa ägg väl och tillsätt saften från ca ½ – 1 citron. Salta och peppra och vispa ihop allt hårt. Blanda panko, ströbröd och parmesan.
Doppa fisken i mjöl, sedan äggblandningen och avsluta med panko- & ströbrödsblandningen. Lägg åt sidan på ett bakplåtspapper.
Bryn fisken på medelvärme i smör & olja till gyllenbruna, ca 1-1,5min per sida. Innertemperatur ca 50 grader.

Tvätta och koka potatisen (FÅR EJ STORMKOKA)
Fritera finskivad lök, fänkål och jordärtskocka till knaprigt. Låt droppa av i sil och lägg sedan på papper på en plåt. Salta lätt.

Romsås, recept för ca 6 personer

Ca 1-2dl mjöl

2 1/2dl creme fraiche

2 1/2dl vispgrädde

1 stor schalottenlök (eller två små)

1 1/2dl vitt vin

80g forellrom

2 citron

1tsk honung

Några droppar balsamvinäger

en nypa cayenne

Smör

Salt & peppar

Ev. maizenaredning

 

Gör så här:

Smält smör på låg/medelvärme och i med finhackad schalottenlök. Låt småputtra en stund och tillsätt sedan mjöl. Vispa ut så inga klumpar finns. Slå sedan på grädde, creme fraiche och vin. Låt sedan småputtra ca 20-30min. Rör om med jämna mellanrum så det inte bränner vid.
Slå sedan i citronsaft, cayennepeppar och honung. Salta och peppra.
Smaka sedan av med citronzest om det behövs och avsluta med att ha i romen strax före servering.

Servering:

Bottna tallriken med sås, lägg på 3st potatisar i mitten och fisken uppe på. Toppa fisken med friterad lök, jordärtskocka och fänkål. Avsluta med en dillkvist och en citronklyfta på sidan av tallriken.

    Dela detta recept med en vän!

    Skriv en kommentar