Introduktion:
Värd: Ralf PetterssonKrämig vitlökssoppa med knaperstekt baconIngredienser till 4 port. Gör så här.Soppa. 3 schalottenlökar
Receptinfo:
RECEPT
Värd: Ralf Pettersson
Krämig vitlökssoppa med knaperstekt bacon
Ingredienser till 4 port. Gör så här.
Soppa.
3 schalottenlökar 1. Finhacka schalottenlök och vitlök
6 klyftor vitlök 2. Fräs löken mjuk i smör.
2 msk smör 3. Häll i vatten och smula ner buljong
5 dl vatten 4. Låt koka några minuter.
1 grönsaksbuljong 5. Rör ut vetemjölet i lite av grädden
2,5 msk vetemjöl och vispa ner i buljongen,
5 dl matlagningsgrädde 6. Häll i resten av grädden
1 knippe gräslök 7. Låt soppa koka ca 10-15 min.
140 gr bacon 8. Hacka gräslöken, rör ner i soppan.
salt och peppar 9. Smaksätt med salt och peppar.
10. Stek bacon och klipp i små bitar.
11. Toppa soppan med baconet
före serveringen.