Introduktion:
Värd: Carl-Olof WrambyAnisstekt ankbröst med hallonsky, jordärtskocka, solrosskott och lagrad SveciaRecept för fyra personerAnka/sky 2 ankbröst, parerade och skårade. 1 msk malen anis. 50 g smör 2 vitlöksklyftor skalade Salt och peppar 2 kvistar rosmarin 1 l kycklingfond 50 g färska hallon 2 msk Kikkomansoja 1 tsk hallonbalsamvinäger arrowrotJordärtskocka 4 medelstora jordärtskockor 1 dl 123-lag
Receptinfo:
RECEPT
Värd: Carl-Olof Wramby
Anisstekt ankbröst med hallonsky, jordärtskocka, solrosskott och lagrad Svecia
Recept för fyra personer
Anka/sky
2 ankbröst, parerade och skårade.
1 msk malen anis.
50 g smör
2 vitlöksklyftor skalade
Salt och peppar
2 kvistar rosmarin
1 l kycklingfond
50 g färska hallon
2 msk Kikkomansoja
1 tsk hallonbalsamvinäger
arrowrot
Jordärtskocka
4 medelstora jordärtskockor
1 dl 123-lag (1 del ättika, 2 delar sock
er och 3 delar vatten)
800 g jordärtskockor skrubbade
150 g smör
4 timjanskvistar
Olivolja
Salt och svartpeppar
Topping
Solrosskott
Hallon
Färska örter
Riven Sveciaost
Tillredning
Ankbrösten pareras och krysskåras.
Knaperstek ankbrösten på skinnsidan i het
panna. Kryddas med anis, salt och peppar.
Vänd och avsluta med smöret, krossad vitlök
samt rosmarin. Ös det knapriga skinnet.
Baka av i ugn 100° till 57° kärntemp.
Spar ankfettet till fonden.
Reducera ner fonden med hallon tills den
tjocknar. Smaka av med soja, hallonbalsam
vinäger, salt och peppar.
Red med arrowrot
Tillredning
Skär de 4 skalade jordärtskockorna i mindre
bitar som kokas al dente.
Koka upp 1-2-3 lagen och häll över skockorna
Låt dra i minst 30 minuter
Rosta resten av skockorna i ugn med 50 g
smör, salt, peppar och timjan på 185° tills de
blir mjuka ca 20 minuter.
Bryn skockorna i panna på medelhög värme
före servering. Dressa med olivolja, salt och
svartpeppar.
Presentation
Skär ankbrösten i skivor. Servera med både picklade
och rostade jordärtskockor. Toppa med solrosskott,
hallon, färska örter och riven Sveciaost.
Avsluta med sås, flingsalt och peppar.