Anisstekt ankbröst med hallonsky, jordärtskocka, solrosskott och lagrad Svecia

huvudrättbild

Introduktion:

Värd: Carl-Olof WrambyAnisstekt ankbröst med hallonsky, jordärtskocka, solrosskott och lagrad SveciaRecept för fyra personerAnka/sky 2 ankbröst, parerade och skårade. 1 msk malen anis. 50 g smör 2 vitlöksklyftor skalade Salt och peppar 2 kvistar rosmarin 1 l kycklingfond 50 g färska hallon 2 msk Kikkomansoja 1 tsk hallonbalsamvinäger arrowrotJordärtskocka 4 medelstora jordärtskockor 1 dl 123-lag

Receptinfo:

Marmitträff:

Kategori:

Tagg:

Recept av:

RECEPT

Värd: Carl-Olof Wramby

Anisstekt ankbröst med hallonsky, jordärtskocka, solrosskott och lagrad Svecia

Recept för fyra personer

Anka/sky
2 ankbröst, parerade och skårade.
1 msk malen anis.
50 g smör
2 vitlöksklyftor skalade
Salt och peppar
2 kvistar rosmarin
1 l kycklingfond
50 g färska hallon
2 msk Kikkomansoja
1 tsk hallonbalsamvinäger
arrowrot

Jordärtskocka
4 medelstora jordärtskockor
1 dl 123-lag (1 del ättika, 2 delar sock
er och 3 delar vatten)
800 g jordärtskockor skrubbade
150 g smör
4 timjanskvistar
Olivolja
Salt och svartpeppar

Topping
Solrosskott
Hallon
Färska örter
Riven Sveciaost

Tillredning
Ankbrösten pareras och krysskåras.
Knaperstek ankbrösten på skinnsidan i het
panna. Kryddas med anis, salt och peppar.
Vänd och avsluta med smöret, krossad vitlök
samt rosmarin. Ös det knapriga skinnet.
Baka av i ugn 100° till 57° kärntemp.
Spar ankfettet till fonden.
Reducera ner fonden med hallon tills den
tjocknar. Smaka av med soja, hallonbalsam
vinäger, salt och peppar.
Red med arrowrot

Tillredning
Skär de 4 skalade jordärtskockorna i mindre
bitar som kokas al dente.
Koka upp 1-2-3 lagen och häll över skockorna
Låt dra i minst 30 minuter
Rosta resten av skockorna i ugn med 50 g
smör, salt, peppar och timjan på 185° tills de
blir mjuka ca 20 minuter.
Bryn skockorna i panna på medelhög värme
före servering. Dressa med olivolja, salt och
svartpeppar.

Presentation
Skär ankbrösten i skivor. Servera med både picklade
och rostade jordärtskockor. Toppa med solrosskott,
hallon, färska örter och riven Sveciaost.
Avsluta med sås, flingsalt och peppar.

    Dela detta recept med en vän!

    Skriv en kommentar