3 små snittar. 1: Rökt silverål med äggstanning. 2: Ägg och ansjovis. 3: två sorters lax

Bild4

Introduktion:

3 små snittarIngredienser till 6 personer.              Ingredienser till hovmästarsås.6 skivor grovt bröd.                                      4 msk slotts original senapSmör.                                                               1 msk Dijonsenap3 st ägg.                                                           1,5 msk strösocker1 burk Grebbestads ansjovis.                       2 msk vit balsamvinäger1 knippe dill + persilja                                    2 dl solrosolja1 dl vispgrädde                                                1 dl hackad färsk dill1,5 dl mjölk 3 % 1 tub majonnäs6 filéer av silverål6

Receptinfo:

Marmitträff:

Kategori:

Tagg:

Recept av:

RECEPT

3 små snittar

Ingredienser till 6 personer.              Ingredienser till hovmästarsås.
6 skivor grovt bröd.                                      4 msk slotts original senap
Smör.                                                               1 msk Dijonsenap
3 st ägg.                                                           1,5 msk strösocker
1 burk Grebbestads ansjovis.                       2 msk vit balsamvinäger
1 knippe dill + persilja                                    2 dl solrosolja
1 dl vispgrädde                                                1 dl hackad färsk dill
1,5 dl mjölk 3 %
 1 tub majonnäs
6 filéer av silverål
6 salladsblad
3 skivor kallrökt lax
3 skivor gravad lax
1 tub pepparotsvisp
salt och vitpeppar

 

Gör så här:

 

Hovmästarsås: Hacka dillen fint, mosa ihop socker och dill i en skål så att sockret löser sig med dillen till en röra, tillsätt senap och balsamvinäger, vispa med elvisp, droppa i olja lite i taget i början och vispa kraftigt, tillsätt resten av oljan med en jämn stråle under vispningen, smaka av såsen med salt och vitpeppar och ev. alla ingredienserna.

 

Bröd: Skär ut brödet i rundningar med ett glas ca 50 m.m. 3 st per person,  bred på smör.


Äggstanning:
Blanda 3 ägg med 2,5 dl gräddmjölk, salt vitpeppar. Vispa ordentligt, häll blandningen på en ugnsplåt eller stekjärn, värm på låg värme
ca 15-20 minuter eller tills det har stelnat.
Kyl ner stanningen och skär sedan ut runda plättar med ett glas ca 50 m.m.
Lägg äggstanningen på brödet. Skär ålen i lika långa filéer, lägg två filer i kors över äggstanningen, klicka på majonnäs på ändarna på ålen, lägg lite persilja i majonnäsen.

 

Ägg o sill: Lägg 5 st ägg i kokande vatten ca 8 minuter. Kyl ner dom. Skala och skiva äggen, lägg tre jämn stora skivor på brödet, skär ansjovisen på längden så att det blir tunna filéer, lägg 4-5 filéer över äggen och dekorerar med dill.

 

Lax: Skär ut ett snyggt salladsblad så att det passar på brödet, dela laxsjivorna så att det passar i storlek på brödet, bred på pepparotsvisp på den kallrökta laxen, vik ihop och lägg på halva brödet, klicka på pepparotsvisp ovanpå laxen också, bred på hovmästarsås på den gravade laxen, vik ihop och lägg på andra halvan av brödet, klicka på hovmästarsås ovanpå laxen också, dekorera med dill.

    Dela detta recept med en vän!

    Skriv en kommentar