Confitbakad lax med dillcitronett, pepparrotskräm och rödbetor

Logga_marmit_start

Introduktion:

Värd: Peter OttenståhlConfitbakad lax med dillcitronett, pepparrotskräm och rödbetor4 portionerca 100 gram lax per person, salt, vitpeppar och olivolja.Pepparrotskräm1 dl creme fraicheriven pepparrot efter smak1-2 msk pressad citron Marinerade rödbetorrödbetor1 kvist timjan2 lagerblad2 vitlöksklyftor3 msk olivolja3 msk pressad citron salt och nymald svartpeppar.Dillcitronett50g babyspenat1 kruka dill1dl rapsolja1dl olivoljasalt och nymald svartpeppar3-4 msk pressad citron.Börja med pepparrotskrämen. Blanda

Receptinfo:

Marmitträff:

Kategori:

Tagg:

Recept av:

RECEPT

Värd: Peter Ottenståhl

Confitbakad lax med dillcitronett, pepparrotskräm och rödbetor

4 portioner

ca 100 gram lax per person, salt, vitpeppar och olivolja.

Pepparrotskräm

1 dl creme fraiche

riven pepparrot efter smak

1-2 msk pressad citron 

Marinerade rödbetor

rödbetor

1 kvist timjan

2 lagerblad

2 vitlöksklyftor

3 msk olivolja

3 msk pressad citron 

salt och nymald svartpeppar.

Dillcitronett

50g babyspenat

1 kruka dill

1dl rapsolja

1dl olivolja

salt och nymald svartpeppar

3-4 msk pressad citron.

Börja med pepparrotskrämen. Blanda riven pepparrot med creme fraiche, smaka av
med citronsaft och salt. Låt dra i en timme. Sila bort pepparroten i en finsmaskig sil.

Koka rödbetorna med örter och vitlök i saltat vatten. Skala medans de är varma.
Marinera i lite olivolja, citronsaft, salt och peppar.

Ta bort skinnet på laxen Salta och peppra. Låt stå i 20 minuter. Lägg fisken i form och
täck helt med olivolja. Baka på 70 grader i 30 minuter i varmluftsugn.

Mixa spenat och dill med de båda oljorna till citronetten. Spara lite dill till garnering.
Sila av och smaka av med salt peppar och citronsaft.

Vid servering lägges laxen i mitten. Pepparrotskräm på båda!sidor. Dillcitronett ringlas
över!laxen. Små rödbetsklyftor vid fiskens fyra hörn. Dill och lite riven pepparrot som
garnering.

    Dela detta recept med en vän!

    Skriv en kommentar