Fjällrödingfile med pressad potatis, brynt smörsås & bellaverde

Huvudrätt 230206

Introduktion:

Fjällrödingfile med pressad potatis, brynt smörsas & Bellaverde (6 personer)Fjällrödingfile SmörSalt & citronpepparMjölig potatis Brynt smörsås:100 g smör1 ½ di vispgrädde1 ½ di creme fraiche½ citron, färskpressad 1 krm cayennepeppar SaltBellaverdeGör så här: Rödingfile: Sätt ugnen på 150 grader.Smörj en eldfast form med smör. Salta fisken och låt ligga en stund.Krydda med cItronpeppar och lägg fileerna med skinnsidan

Receptinfo:

Marmitträff:

Kategori:

Tagg:

Recept av:

RECEPT

Fjällrödingfile med pressad potatis, brynt smörsas & Bellaverde (6 personer)

Fjällrödingfile
Smör
Salt & citronpeppar

Mjölig potatis 

Brynt smörsås:
100 g smör
1 ½ di vispgrädde
1 ½ di creme fraiche
½ citron, färskpressad 1 krm cayennepeppar Salt

Bellaverde

Gör så här: 

Rödingfile: 

Sätt ugnen på 150 grader.
Smörj en eldfast form med smör. Salta fisken och låt ligga en stund.
Krydda med cItronpeppar och lägg fileerna med skinnsidan Uppåt
Hvvla en tunn skiva smör och lägg över varje file.
Sätt in i ugnen när övriga tillbehör nästan är klara, fisken behöver 10-15 minuter I ugnen.

Brynt smörsås:
Bryn smöret tills det skummar och doftar nötigt, ska vara brunt. Vispa under tiden. Häll I grädde och creme fraiche, vispa lätt och värm precis till att det börjar puttra. (såsen får INTE koka, risk att den skär sig)
Mixa såsen med stavmixer & smaka av med citronjuice, cayennepeppar och salt.

Pressad potatis

Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
dom genom en potatispress rakt ner i en varm skål
Smaka eventuellt av med lite salt och nymalen vitpeppar, men rör INTE om.

Bellaverde: 

Jämna till stjälkarna sa alla blir ungefär lika långa.
Koka “al dente” i lättsaltat vatten (ca 2-3 minuter).

Servering:

Dra av skinnet från fisken och lägg upp filen på tallriken tillsammans med pressad potatis och bellaverde.

Skeda upp smörsåsen över fisken. Dekorera med lite bladpersilja/oxalis.

    Dela detta recept med en vän!

    Skriv en kommentar