Introduktion:
Friterat rispapper med lax och srirachamajonnäsHärlig laxrätt med hög wow-faktor. Perfekt på tu man hand när du vill lyxa till det. Friterat rispapper med lax och srirachamajonnäs är frasigt och krämigt på samma gång. Rispapperen ”puffar upp sig” när de friteras och ska serveras nygjorda. (tid ca 20 min)För 4 personer: Ingredienser190 glaxfilé, t ex
Receptinfo:
RECEPT
Friterat rispapper med lax och srirachamajonnäs
Härlig laxrätt med hög wow-faktor. Perfekt på tu man hand när du vill lyxa till det. Friterat rispapper med lax och srirachamajonnäs är frasigt och krämigt på samma gång. Rispapperen ”puffar upp sig” när de friteras och ska serveras nygjorda. (tid ca 20 min)
För 4 personer:
Ingredienser
190 g |
laxfilé, t ex Fröya eller Salma |
||
1 tsk |
flingsalt |
||
0,25 |
gurka (skalas ej) |
||
4 |
rädisor |
||
4 dl |
rapsolja |
||
4 ark |
rispapper |
||
0,5 burk |
tångcaviar, (à 100 g) |
||
1,5 msk |
srirachamajonäs |
||
2 msk |
crème fraiche |
||
Garnering: |
koriander |
||
0,25 ask |
smörgåskrasse |
||
Gör så här
1. Skär laxen i små tärningar. Strö över flingsalt och låt stå ca 5 min. Halvera, kärna ur och fintärna gurkan. Ansa och skiva rädisorna tunt. Används mandolin så spara en bit av blasten på rädisan och använd denna som ”handtag” så sparar du fingertopparna.
2. Klipp rispappren runda till ca 15 cm diameter. Hetta upp oljan till 130-150° i en kastrull eller stekpanna. Doppa ner rispapperen, ett i taget, i den heta oljan. Låt dem svälla och bli puffiga, det går mycket fort, ca 5 sekunder. Ta upp med hålslev och lägg dem på en tallrik med hushållspapper.
3. Vispa creme fraiche så att den blir flytande
4. Toppa rispappren med gurkan och laxen. Strö över rädisorna. Klicka över rommen. Ringla över srirachamajonnäs och crème fraiche. Strö över koriander och krasse och servera direkt.