Introduktion:
Värd: Walle Holmberg Jordärtskocksoppa med Bresaola Ingredienser: 5 pers 5 st jordärtsskockor 2 st hönsbuljongtärningar 5 dl vatten 2 dl cremé fraiche 34% 3 dl vispgrädde 100g Bresaola (Lufttorkat nötkött) Salt, vitpeppar och ljus maizena Krasse eller bladpersilja 1 st Baguette eller Chiabatta bröd Tillagning 1. Skala och skär jordärtskockorna i bitar. Koka jordärtskockorna
Receptinfo:
RECEPT
Värd: Walle Holmberg
Jordärtskocksoppa med Bresaola
Ingredienser: 5 pers
5 st jordärtsskockor
2 st hönsbuljongtärningar
5 dl vatten
2 dl cremé fraiche 34%
3 dl vispgrädde
100g Bresaola (Lufttorkat nötkött)
Salt, vitpeppar och ljus maizena
Krasse eller bladpersilja
1 st Baguette eller Chiabatta bröd
Tillagning
1. Skala och skär jordärtskockorna i bitar. Koka jordärtskockorna i
kastrull, lägg sedan i buljongtärningarna.
2. Mixa blandningen till en slät puré i matberedaren och häll till
baka i kastrullen. Tillsätt vispgrädden samt creme fraichen. Hetta upp.
Smaka av med salt och vitpeppar, red av maizena till lagom konsistens.
3. Lägg en matsked tärnad Bresaola i soppskålen fyll på med ca 1,5 dl
soppa. Garnera med krassen eller bladpersiljan och en skiva av brödet.
Varma tallrikar!