Kalvtartar med picklade senapsfrö, parmesanmajonnäs och krispiga parmesanchips.

Bild förrätt

Introduktion:

Kalvtartar med picklade senapsfrö, parmesanmajonnäs och krispiga parmesanchips.Ingredienser 4 persTartar200g kalvfilé, putsad200g kalvinnanlår1 schalottenlök4 äggKrasseSvartpepparSaltOlivoljaPicklade senapsfrön40g senapsfrön1dl ättika2dl socker3dl vattenParmesanmajonnäs + chips100+50g parmesan2 äggulor1tsk dijonsenap1msk vitvinsvinäger2,5dl matoljaSalt och pepparGör så härTartar• Putsa kalven. Skär/hacka kalven i ca 1/2 - 1 centimeter stora bitar. Plasta och förvara kallt. • Finhacka schalottenlök. • Blanda schalottenlök med kalven

Receptinfo:

Marmitträff:

Kategori:

Tagg:

Recept av:

RECEPT

Kalvtartar med picklade senapsfrö, parmesanmajonnäs
och krispiga parmesanchips.
Ingredienser 4 pers
Tartar
200g kalvfilé, putsad
200g kalvinnanlår
1 schalottenlök
4 ägg
Krasse
Svartpeppar
Salt
Olivolja
Picklade senapsfrön
40g senapsfrön
1dl ättika
2dl socker
3dl vatten
Parmesanmajonnäs + chips
100+50g parmesan
2 äggulor
1tsk dijonsenap
1msk vitvinsvinäger
2,5dl matolja
Salt och peppar
Gör så här

Tartar

• Putsa kalven. Skär/hacka kalven i ca 1/2 – 1 centimeter stora bitar. Plasta
och förvara kallt.
• Finhacka schalottenlök.
• Blanda schalottenlök med kalven och lite salt och peppar.
• Häll på ett par tsk olivolja och blanda runt.
• Sätt sousviden på 65 grader och sätt på ugnen på 150 grader.
• Kör äggen i minst 60 minuter i sousviden. Plocka ut och låt svalna något.
• Kläck äggen och plocka bort gulan från vitan. Använd eventuellt lite olja
eller vatten på fingrarna för lättare hantering.
• Förvara äggulorna på en oljad tallrik med plast över.
Picklade senapsfrön
• Koka upp ättika, socker och vatten, i med senapsfrön och ställ åt sidan.
Parmesanmajonnäs + chips
• Blanda äggulor, senap och vinäger. Tillsätt olja droppvis under vispning.
• Smaka av med salt och peppar.
• Blanda i 50g riven parmesan.
• Sprid ut 100g riven parmesan på en plåt med ugnspapper. Kör i ugnen i
ca 15-20 minuter eller tills gyllenbrun. Låt torka på papper och förvara
torrt.
Uppläggning
• Pensla stansformen med olja och börja forma köttpuckarna i formen med
en böjd sked. Toppa sedan köttpucken med ett tunt lager picklade
senapsfrön och för sedan försiktigt av stansformen.
• Toppa sedan med äggulan mitt på och spritsa parmesanmajonnäsen i 3
toppar runt om. Dra något drag med svartpepparkvarn och smula lite
flingsalt över.
Avsluta med de krispiga parmesanchipsen och strö krasse över.

    Dela detta recept med en vän!

    Skriv en kommentar