Koreansk BBQ – entrecôte gangnamstyle

huvudrätt

Introduktion:

Värd: Lars Böcker Koreansk BBQ – entrecôte gangnamstyle 4 portioner Ingredienser 800 g entrecôte Marinad 1 dl koreansk soja (eller japansk) 3 msk strösocker 2 msk sesamolja 1 päron, rivet 3 msk vitt vin 3 klyftor vitlök, pressad 0,5 krm svartpeppar Sesamsås 3 msk doenjang, koreansk sojabönspasta (alternativt misopasta) 3 msk gochujang, koreansk chilipasta (alternativt

Receptinfo:

Marmitträff:

Kategori:

Tagg:

Recept av:

RECEPT

Värd: Lars Böcker

Koreansk BBQ – entrecôte gangnamstyle
4 portioner

Ingredienser

800 g entrecôte

Marinad
1 dl koreansk soja (eller japansk)
3 msk strösocker
2 msk sesamolja
1 päron, rivet
3 msk vitt vin
3 klyftor vitlök, pressad
0,5 krm svartpeppar

Sesamsås
3 msk doenjang, koreansk sojabönspasta
(alternativt misopasta)
3 msk gochujang, koreansk chilipasta
(alternativt sambal oelek + honung)
1 msk vatten
1 msk sesamolja (rostad)
1 salladslök, fint skivad
1 msk sesamfrön, rostade

Grönkål
300 g grönkål
3 msk koreansk soja (eller japansk)
1,5 msk risvinäger
2 tsk strösocker
1 klyfta vitlök, riven
1 salladslök, tunt skivad

Sesammarinerade böngroddar
150 g mungböngroddar (färska)
1,5 tsk salt
2 tsk sesamolja
2 tsk sesamfrön, rostade

Till servering
3 dl koreanskt ris
2 salladshuvuden (t ex romansallad,
krispsallad, huvudsallad – gärna en
blandning!)
kimchi
chilifrukt, skivad
vitlök, skivad

Gör så här:
Blanda alla ingredienser till marinaden. Lägg i köttet och låt
stå i minst 30 minuter.

Seamsås
Blanda ihop alla ingredienserna till såsen och lägg i en liten skål.

Grönkål
Repa kålen och lägg i ett durkslag. Koka upp 3 liter vatten och häll det
över kålen. Skölj sedan kålen i iskallt vatten tills den är kall. Krama ut
vattnet ur kålen. Blanda soja, risvinäger, vitlök samt socker till sockret
löst sig. Blanda väl med kålen och salladslök.

Böngroddar

  1. Lägg böngroddarna i en bunke. Koka upp 2 liter vatten och häll över
    böngroddarna. Skölj sedan groddarna med iskallt vatten. Låt rinna av
    väl i durkslag. Blanda groddarna med sesamolja, salt och sesamfrön.
  2. Stek det marinerade köttet i en riktigt het panna i rapsolja. Några minuter på varje sida räcker om man vill ha medium rare, annars lite längre.
  3. Skiva upp kött och servera med sås och ris i salladsblad samt kimchi och
    grönsaker. Äts gärna med händerna!Dryck: Bonterra Zinfandel, USA

    Dela detta recept med en vän!

    Skriv en kommentar