Introduktion:
Värd: Carl-Olov WrambyKycklingfärs med smörad kycklingbuljong och pepparrotRecept för sex personer Kycklingfärs 2 kycklingfiléer 2,5 dl vispgrädde 30 g bladpersilja 1 tsk salt plus vitpeppar Buljong 3 dl vatten 2 msk koncentrerad kycklingbuljong 1 dl torrt vitt vin 2 msk smörBeredning Färskost kräm 4 msk naturell färskost 20 g bladpersilja 0.5 krm salt Garneringpepparrot persiljaSkär
Receptinfo:
RECEPT
Värd: Carl-Olov Wramby
Kycklingfärs med smörad kycklingbuljong och pepparrot
Recept för sex personer
Kycklingfärs
2 kycklingfiléer
2,5 dl vispgrädde
30 g bladpersilja
1 tsk salt plus vitpeppar
Buljong
3 dl vatten
2 msk koncentrerad kycklingbuljong
1 dl torrt vitt vin
2 msk smör
Beredning
Färskost kräm
4 msk naturell färskost
20 g bladpersilja
0.5 krm salt
Garnering
pepparrot
persilja
Skär kycklingen i mindre bitar och mixa den i en matberedare. Blanda ner salt och peppar.
Tillsätt grädden medan maskinen är igång och mixa till en slät färs.
Hacka persilja och blanda ner i färsen.
Lägg hälften av färsen på vardera två bitar bakplåtspapper och rulla ihop. Vrid och spänn kanterna
på pappret så att färsrullarna blir jämna. Linda in rullarna i aluminiumfolie och vik in ändarna.
Lägg rullarna i en plastpåse innan sjudning.
Sjud rullarna i vatten i en kastrull till 85° innertemperatur, beräkna ca. 30 minuter.
Låt kallna.
Hacka persiljan och rör ut den i färskosten. Smaka av med salt.
Koka upp vatten, vin och buljong.
Tillsätt smöret och mixa buljongen skummig med en mixerstav.
Detta görs precis innan servering.
Skär kycklingrullarna i ca 4 cm tjocka skivor och lägg på tallrikarna. Spritsa färskosten på färsen.
Riv över pepparrot vid servering. Häll den varma skummande buljongen runt om och garnera med
finhackad persilja.