Kycklingfärs med smörad kycklingbuljong och pepparrot

förrätt

Introduktion:

Värd: Carl-Olov WrambyKycklingfärs med smörad kycklingbuljong och pepparrotRecept för sex personer Kycklingfärs 2 kycklingfiléer 2,5 dl vispgrädde 30 g bladpersilja 1 tsk salt plus vitpeppar Buljong 3 dl vatten 2 msk koncentrerad kycklingbuljong 1 dl torrt vitt vin 2 msk smörBeredning Färskost kräm 4 msk naturell färskost 20 g bladpersilja 0.5 krm salt Garneringpepparrot persiljaSkär

Receptinfo:

Marmitträff:

Kategori:

Tagg:

Recept av:

RECEPT

Värd: Carl-Olov Wramby

Kycklingfärs med smörad kycklingbuljong och pepparrot

Recept för sex personer
Kycklingfärs
2 kycklingfiléer
2,5 dl vispgrädde
30 g bladpersilja
1 tsk salt plus vitpeppar
Buljong
3 dl vatten
2 msk koncentrerad kycklingbuljong
1 dl torrt vitt vin
2 msk smör

Beredning
Färskost kräm
4 msk naturell färskost
20 g bladpersilja
0.5 krm salt
Garnering

pepparrot
persilja

Skär kycklingen i mindre bitar och mixa den i en matberedare. Blanda ner salt och peppar.
Tillsätt grädden medan maskinen är igång och mixa till en slät färs.
Hacka persilja och blanda ner i färsen.
Lägg hälften av färsen på vardera två bitar bakplåtspapper och rulla ihop. Vrid och spänn kanterna
på pappret så att färsrullarna blir jämna. Linda in rullarna i aluminiumfolie och vik in ändarna.
Lägg rullarna i en plastpåse innan sjudning.
Sjud rullarna i vatten i en kastrull till 85° innertemperatur, beräkna ca. 30 minuter.
Låt kallna.

Hacka persiljan och rör ut den i färskosten. Smaka av med salt.
Koka upp vatten, vin och buljong.
Tillsätt smöret och mixa buljongen skummig med en mixerstav.
Detta görs precis innan servering.
Skär kycklingrullarna i ca 4 cm tjocka skivor och lägg på tallrikarna. Spritsa färskosten på färsen.
Riv över pepparrot vid servering. Häll den varma skummande buljongen runt om och garnera med
finhackad persilja.

    Dela detta recept med en vän!

    Skriv en kommentar