Lättrökt laxtartar med äpple samt rostad kummin och dillmajonnäs, kavringskrutonger

Bild1

Introduktion:

Lättrökt laxtartar 4 persIngredienser:200 gram kallrökt lax200 gram salmalax2 msk Fintärnad rotselleri3 msk Fintärnad grönt äpple1 msk vårlökLiten knippe färsk dillCitronmeliskrasseOlivoljaSaltkavringSmör till stekningTillagning:Skär laxen i små kuber, även rotsellerin och äpplet.Lägg i en skål och blanda med olja, dill samt salt.Kör med rök pistolen, plasta ordentligt.Låt dra i kylen.Vårlöken skivas tunt och lägges i en skål

Receptinfo:

Marmitträff:

Kategori:

Tagg:

Recept av:

RECEPT

Lättrökt laxtartar 
4 pers

Ingredienser:

200 gram kallrökt lax
200 gram salmalax
2 msk Fintärnad rotselleri
3 msk Fintärnad grönt äpple
1 msk vårlök
Liten knippe färsk dill
Citronmelis
krasse
Olivolja
Salt
kavring
Smör till stekning

Tillagning:

Skär laxen i små kuber, även rotsellerin och äpplet.
Lägg i en skål och blanda med olja, dill samt salt.
Kör med rök pistolen, plasta ordentligt.
Låt dra i kylen.
Vårlöken skivas tunt och lägges i en skål med vatten och is,
kan stå till servering(detta för krispigheten)

 Kavringskrutonger ( räcker till 26 p)

14 skivor kavring, som kantats av!
Skurna i små kuber om ca 5 mm
Steks i lite smör på medelvärme.
Lägg på papper och låt dem vila tills servering.

ca 2 1/2 dl)
1 äggula
1 tsk Dijonsenap

1 msk Vitvinsvinäger
rivet skal från 1 citron
2 dl naturell olja, t ex raps- eller majsolja
2 msk hel kummin
1 ask dill (30 g)

Rostad kummin & dillmajonnäs ca 8p

Lägg äggulan i en skål tillsammans med senapen samt vinäger. Tillsätt citronskalet och vispa sedan ner oljan – lite i taget – tills du har en tjock majonnäs.
Värm en torr stekpanna på spisen och häll i de hela kumminfröna. Rosta tills det börjar knäppa lite i dem, i cirka 3 minuter.
Hacka kumminfröna grovt på en skärbräda och blanda

Servering.

Tartaren läggs i en spritspåse, man klipper ett relativs stort hål och fördelar ut tre små högar,
Man gör likadant med majonnäsen.
Krutonger och den isade vårlöken fördelas ut på tallriken.
Sedan toppar man med citronmelis och klippt krasse.

 

    Dela detta recept med en vän!

    Skriv en kommentar