Laxmousse med löjrom på toast.

Förrätt 221003

Introduktion:

FÖRRÄTT 1: Laxmousse och löjrom på toast6 pers.400g varmrökt lax3,5st gelatinblad2dl utspädd fiskbuljong½ citron (saft)2dl gräddeSmör12 små runda levainbröds/p80g löjrom½ rödlök6 små citronklyftor3 rädisorDillPlocka bort skinnet och ev. ben från laxen. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 7-10 min.Värm buljongen och lägg ner gelatinbladen när de blivit mjuka. Lägg laxen i mixer, häll i buljongen med

Receptinfo:

Marmitträff:

Kategori:

Tagg:

Recept av:

RECEPT

FÖRRÄTT 1: Laxmousse och löjrom på toast
6 pers.

400g varmrökt lax
3,5st gelatinblad
2dl utspädd fiskbuljong
½ citron (saft)
2dl grädde
Smör
12 små runda levainbröd
s/p
80g löjrom
½ rödlök
6 små citronklyftor
3 rädisor
Dill

Plocka bort skinnet och ev. ben från laxen. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 7-
10 min.
Värm buljongen och lägg ner gelatinbladen när de blivit mjuka. Lägg laxen i mixer,
häll i buljongen med bladen och pressa i citron, kör till slät smet, häll smeten i
finmaskig sil och pressa ut vätska med träslev. Lägg smeten i en bunke och ställ i
kylen.
Vispa under tiden grädde och smörstek brödskivorna. Vänd ner grädden i smeten när
denna har stelnat, smaka av med salt och peppar.
Servering: Använd en varm sked och forma moussen äggformad, lägg på tallriken
intill brödskivorna som ligger omlott, garnera med löjrom, dill, rödlök, citronklyfta,
strö ut lite tunna skivor rädisa

    Dela detta recept med en vän!

    Skriv en kommentar