Introduktion:
Värd: Pelle BergLjummen gubbröra6 personer1 1/2 rödlök3 hårdkokta ägg1 burk ansjovis (125g)100g mellanstora kapris1 knippe gräslök, finhackade rädisor och salladsbladKavring eller knäckebrödBörja med att koka äggen.Skala och finhacka rödlöken som därefter ska blancheras.(koka i lättsaltat ca 1 minut sedan kylas snabbt)Skala och hacka äggen, finhacka dill och gräslök.Dela ansjovisfiléerna i mindre bitar.Fräs löken i smör
Receptinfo:
RECEPT
Värd: Pelle Berg
Ljummen gubbröra
6 personer
1 1/2 rödlök
3 hårdkokta ägg
1 burk ansjovis (125g)
100g mellanstora kapris
1 knippe gräslök, finhackade rädisor och salladsblad
Kavring eller knäckebröd
Börja med att koka äggen.
Skala och finhacka rödlöken som därefter ska blancheras.
(koka i lättsaltat ca 1 minut sedan kylas snabbt)
Skala och hacka äggen, finhacka dill och gräslök.
Dela ansjovisfiléerna i mindre bitar.
Fräs löken i smör utan att den tar färg, tillsätt ägghacket och fräs någon minut till.
Tillsätt övriga ingredienser, vänd ihop allt försiktigt och servera röran i ett salladsblad tillsammans
med bröd och smör.