Mangogazpacho med kallrökt lax och oststång

Förrätt Ronny

Introduktion:

Värd: Ronny HolmFÖRRÄTT: Mangogazpacho med kallrökt lax och oststångMangogazpacho, recept för 6 personer2 paket fryst mango2 apelsiner1/2dl olivolja1msk äppelcidervinäger1 stor gurka1 schalottenlök1 lime1 gul paprika2 medelstark jalapeno150g kallrökt laxSvart lavasaltChilipulver (Papadam)Ev. Sommersby Lemon Spritz att spä ut medGör så här:Ansa och rensa paprika och jalapeno. Skala och avlägsna kärnhus från gurkan.Skala och dela löken i

Receptinfo:

Marmitträff:

Kategori:

Tagg:

Recept av:

RECEPT

Värd: Ronny Holm

FÖRRÄTT: Mangogazpacho med kallrökt lax och oststång

Mangogazpacho, recept för 6 personer

2 paket fryst mango

2 apelsiner

1/2dl olivolja

1msk äppelcidervinäger

1 stor gurka

1 schalottenlök

1 lime

1 gul paprika

2 medelstark jalapeno

150g kallrökt lax

Svart lavasalt

Chilipulver (Papadam)

Ev. Sommersby Lemon Spritz att spä ut med

Gör så här:

Ansa och rensa paprika och jalapeno. Skala och avlägsna kärnhus från gurkan.
Skala och dela löken i mindre bitar. Pressa ut saft från apelsin och lime.

Kör ner mangon med mixer och tillsätt efterhand övriga ingredienser med olivoljan till sist.

Mixa till en jämns konsistens och tillsätt eventuellt cider för önskad konsistens.

Skär laxen i små tärningar, ca 5mm stora och lägg i dessa precis före servering på varje tallrik. Avsluta med att strö över lite lavasalt.

Oststång, recept för ca 15st

1 ark smördeg

1 ägg

100g finriven ost

Sesamfrö

Flingsalt

Gör så här:

Kavla smördeg lite tunnare och pensla med ett uppvispat ägg.
Strö på finriven ost och vik en gång på längden. Skär sedan strimlor och snurra.

Lägg på bakplåtspapper på en ugnsplåt och pensla en gång till. Strö på sesamfrö och flingsalt.

Grädda sedan i ugn på 200grader varmluft tills gyllenbruna.

    Dela detta recept med en vän!

    Skriv en kommentar