Introduktion:
Råraka:6 pers700 g fast potatis1-2 tsk saltNymalen svartpeppar efter smak Smor/rapsolja till stekningSmetana:2 dl smetana1 ½ tsk rivet citronskal 1 tsk pressad citronsaft Smaka av med lite salt Topping: 1 finhackad rödlök Löjrom & färsk dill Gör så här:Råraka:Skala och grovriv potatisen, lägg i en bunke och salta. Låt stå i minst 5 minuter så vätskan släpper ur
Receptinfo:
RECEPT
Råraka:
6 pers
700 g fast potatis
1-2 tsk salt
Nymalen svartpeppar efter smak
Smor/rapsolja till stekning
Smetana:
2 dl smetana
1 ½ tsk rivet citronskal
1 tsk pressad citronsaft
Smaka av med lite salt
Topping:
1 finhackad rödlök
Löjrom & färsk dill
Gör så här:
Råraka:
Skala och grovriv potatisen, lägg i en bunke och salta.
Låt stå i minst 5 minuter så vätskan släpper ur potatisen.
Vrid manuellt ut kvarvarande vätska, gärna i en handduk.
Stek rårakor frasiga i smör & rapsolja, ca 8-10 cm i diameter.
Lagg upp de färdiga rårakorna på ett galler och låt svalna en stund.
Smetana·
Blanda smetana, rivet citronskal och pressad Juice. Smaka av med lite salt
Servering:
Toppa rårakan med en klick smetana, IöJrom och finhackad rödlök, avsluta med dill.