Råraka med smetana & löjrom

Förrätt 230206

Introduktion:

Råraka:6 pers700 g fast potatis1-2 tsk saltNymalen svartpeppar efter smak Smor/rapsolja till stekningSmetana:2 dl smetana1 ½ tsk rivet citronskal 1 tsk pressad citronsaft Smaka av med lite salt Topping: 1 finhackad rödlök Löjrom & färsk dill Gör så här:Råraka:Skala och grovriv potatisen, lägg i en bunke och salta. Låt stå i minst 5 minuter så vätskan släpper ur

Receptinfo:

Marmitträff:

Kategori:

Tagg:

Recept av:

RECEPT

Råraka:
6 pers

700 g fast potatis
1-2 tsk salt
Nymalen svartpeppar efter smak
Smor/rapsolja till stekning

Smetana:
2 dl smetana

1 ½ tsk rivet citronskal
1 tsk pressad citronsaft
Smaka av med lite salt

 

Topping: 
1 finhackad rödlök
Löjrom & färsk dill

 

Gör så här:
Råraka:
Skala och grovriv potatisen, lägg i en bunke och salta.
Låt stå i minst 5 minuter så vätskan släpper ur potatisen.

Vrid manuellt ut kvarvarande vätska, gärna i en handduk.

Stek rårakor frasiga i smör & rapsolja, ca 8-10 cm i diameter.

Lagg upp de färdiga rårakorna på ett galler och låt svalna en stund.

Smetana·
Blanda smetana, rivet citronskal och pressad Juice. Smaka av med lite salt

 

Servering:

Toppa rårakan med en klick smetana, IöJrom och finhackad rödlök, avsluta med dill.

 

    Dela detta recept med en vän!

    Skriv en kommentar