Introduktion:
Värd: Heikki Hansson Chutney 12 portioner. 1/2 kg äpplen 2,5 dl strösocker 1 färsk mango 1 bit färsk ingefära (ca 3 tesked riven) 1 liten färsk chili (ca 3 tesked finhackad) 0,25 dl vitvinsvinäger 1/2 msk flytande honung Skala och kärna ur äpple och mango, tärna i grova bitar. Häll vinäger och socker i en
Receptinfo:
RECEPT
Värd: Heikki Hansson
Chutney 12 portioner.
1/2 kg äpplen
2,5 dl strösocker
1 färsk mango
1 bit färsk ingefära (ca 3 tesked riven)
1 liten färsk chili (ca 3 tesked finhackad)
0,25 dl vitvinsvinäger
1/2 msk flytande honung
Skala och kärna ur äpple och mango, tärna i grova bitar.
Häll vinäger och socker i en kastrull och sätt på svag värme.
Lägg ner frukterna och den rivna ingefäran och chilin.
Låt alltsammans koka sakta i 30 minuter. (kör ev. med stavmixer)
runda av med honungen, häll upp i en glasskål och kyl av.
6 port.
Ca 300gr räkor (efter skalning) ca 1kg frysta med skal.
4 msk stenbitsrom
200gr Philadelphiaost
1 finhackad schalottenlök
4 msk mangochutney
1 1/2 dl créme fraiche 34%
1 kruka färsk dill
4 krm salt
2 rödlökar
1/2 citron Att pressa i.
6 klyftor citron till dekoration
5 skivor surdegsbröd
en klick smör
Blanda i en skål Philadelphia, mangochutney, schalottenlök, stenbitsrom, salt
och dill. Dela och vänd i räkorna. (spara 5×6 st till dekoration) vispa crème
fraichen fast och vänd ner den till sist.
Lägg upp i serveringsglasen och ställ in i kylen till det är tid att servera.
Stek brödskivor i smör i en het panna, låt rinna av på hushållspapper.
Ställ glaset på en tallrik och lägg brödskivor, hackad rödlök och citron sidan om
glaset.(se bild) Dekorera med 5 räkor och färsk dillkvist