Sotad tonfisk med confiterad äggula och rättika.

tonfisk

Introduktion:

Ingredienser:300g tonfisk saku3 msk olivolja till tonfiskFlingsaltSvartpeppar1/3 solovitlökNågra timjankvistar4-6 dl olivolja till äggen4 äggulorRättikaDryck: Gérard Bertrand, Picpoul de Pinet (Nr 79175, 119 kr)Gör så här:TonfiskVänd tonfiskbitens yta i olivolja. Salta sedan ytan på tonfisken rejält med flingsalt. Gå över några varv med svartpepparkvarnen. Torka av överflödig olja. Stek tonfisken i ca 1/2 minut på varje

Receptinfo:

Marmitträff:

Kategori:

Tagg:

Recept av:

RECEPT

Ingredienser:

300g tonfisk saku
3 msk olivolja till tonfisk
Flingsalt
Svartpeppar
1/3 solovitlök
Några timjankvistar
4-6 dl olivolja till äggen
4 äggulor
Rättika

Dryck: Gérard Bertrand, Picpoul de Pinet (Nr 79175, 119 kr)

Gör så här:

Tonfisk
Vänd tonfiskbitens yta i olivolja. Salta sedan ytan på tonfisken rejält med flingsalt. Gå över några varv med svartpepparkvarnen. Torka av överflödig olja. Stek tonfisken i ca 1/2 minut på varje sida. Lägg sedan tonfisken åt sidan för att svalna.

Confiterad äggula
Sätt ugnen på 63 grader varmluft. Hacka vitlök och timjan grovt. Värm sedan upp ungefär hälften av olivoljan med vitlöken och timjan. Blandningen får gärna stå en stund för att dra ur smakerna. Var försiktig så inte vitlöken bränns. Lägg under tiden äggulorna i en ugnsform. Sila sedan av oljan ner i resterande olja. Ta sedan den avsilade oljan och häll över äggulorna så dessa täcks av oljan. Sätt in äggulorna i ugnen i 25 minuter på 63 grader. Ta sedan ut och låt stå i oljan tills servering.

Rättika
Skala och riv rättikan.

Servering
Skär tonfisken i tunna skivor och lägg upp på en bädd av riven rättika. Lägg upp äggulan på tallriken och ringla över oljan som äggulan legat i på tonfisken. Garnera med en liten kvist rosmarin.

    Dela detta recept med en vän!

    Skriv en kommentar