Ugnsbakad skreirygg på soyarostad spetskål

skrei

Introduktion:

Ugnsbakad skreirygg på soyarostad spetskålIngredienser till 6 personer Skrei800-900 g rygg av skrei1 vitlöksklyftaOlivolja att ringla över fiskenSalt Brynt Smörsås150 g smör2,25 dl créme fraiche2,25 dl vispgrädde4 msk finhackad gräslökFinrivet skal av en halv citronSaft av en halv citron Ugnsbakad Spetskål1,5 stor spetskål50 g smör4 msk Japansk soya GarneringSockertång flakes och dillkvist.     Gör så här: Skrei och spetskål Börja med att rimma

Receptinfo:

Marmitträff:

Kategori:

Tagg:

Recept av:

RECEPT

Ugnsbakad skreirygg på soyarostad spetskål

Ingredienser till 6 personer

 

Skrei

800-900 g rygg av skrei

1 vitlöksklyfta

Olivolja att ringla över fisken

Salt

 

Brynt Smörsås

150 g smör

2,25 dl créme fraiche

2,25 dl vispgrädde

4 msk finhackad gräslök

Finrivet skal av en halv citron

Saft av en halv citron

 

Ugnsbakad Spetskål

1,5 stor spetskål

50 g smör

4 msk Japansk soya

 

Garnering

Sockertång flakes och dillkvist.

 

 

 

 

 

Gör så här:

 

Skrei och spetskål

 

Börja med att rimma skreien i saltat kallt vatten. 1/2 dl salt per L vatten.

 

Sätt ugnen på 200 grader varmluft.

 

Dela spetskålen på längden och skär i 1 cm tjocka halvmånar.

Lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt. Ringla soya över kålen

och lägg på hyvlade skivor av smöret. Sätt in spetskålen i övre delen av ugnen och låt gå i 15 minuter, sänk till 120 grader.

                                

Lägg fisken i en form och dra med en krossad vitlöksklyfta över fisken och salta. Ringla över lite olivolja.

 

Sätt formen i nedre delen av ugnen när temperaturen kommit ner

till 120 grader. Tillaga fisken till 45 grader, ca 10-15 minuter.

Fisken ska inte vara överbakad och torr utan glansig och saftig.

 

Brynt smörsås

Bryn smöret i en kastrull tills det är gyllene och nötigt, vispa hela tiden så att det inte bränns.

 

Värm upp grädden och créme fraiche i en gryta och låt smälta samman. Blanda sedan ihop det med det brynta smöret och låt småputtra mycket försiktigt.

 

Tillsätt finskuren gräslök, finrivet citronskal, citronsaft och lite vatten till lämplig smak och konsistens.

 

Servering

Lägg upp spetskålen och lägg fisken ovanpå, häll såsen snyggt runt om, lägg lite sockertång flakes på fisken och toppa med dillkvist.

 

Smaklig spis !

    Dela detta recept med en vän!

    Skriv en kommentar