DET VÅRAS FÖR ORDFÖRANDEN !
Marmiterna måndagen den 4 april 2016

Tre kockar med Berndt i täten stod bakom den välkomponerade vårmenyn.
Först ut som förrätt, inträdde forellprimörena, som Berndt benämnde tartaren, vilande på sin potatisplätt , täckt med lax och omgiven av syrlig limesås .Chardonnay från den välkända ”Cykelodlingen” i Chile ingick i denna härliga måltidsstart.

Huvudrätten på vårlammfilé inkluderade en mångfald örter och kryddor samt innehöll talrika arbetsmoment, de många kockarna till ära. För flera av oss var det nog första gången vi serverades senapssås till lammet; en utomordentlig smakkombination! Riojan därtill är den ultimata ledsagaren.

Efterrätten, som severades när lammen hade tystnat, innehöll även den många välsmakande komponenter och variationsrika arbetsinsatser. Den lilla nougatbiten i chokladfondantens mitt blev pricken över i. Lakritsfluffen gav krydda åt anrättningen ,låt vara att den på sina håll blev väl flytande. Madeiran passade utmärkt till efterrätten, enligt det stora flertalets bedömning.
Sammantaget var det en sanslöst god och innovativ vårmiddag. Heder åt Berndt och medhjälparna Hasse Abrahamsson och Petter !

Vid pennan
Bosse/Sekreteraren