Henrik debuterade som månadsvärd med tre galanta och höstinspirerade rätter.
Förrätten , en fyllig smakrik crême på palsternacka och äpple, garnerad med smulad chips av Schwarzwalderskinka, smakade förträffligt. Hemgjorda grissini blev en höjdpunkt och det ljusa ölet gick bra ihop med soppan.
Som Huvudrätt tillagades klassikern Wallenbergare, denna gång med färs från ”Skogens Konung”. Därtill tillagades diverse läckra tillbehör som skogs-champinjoner, whiskylingon, Jokkmokschips på vedrökt karrè samt höjdaren friterad kapris! Vinet från Piemonte passade väl, även till vilt. Föredömliga anvisningar i det genomarbetade receptet! Möjligen en väl mastig huvudrätt med beaktande av förrätten och efterrätten, nedan.
Höstmenyn avslutades med efterrätt,bestående av en blandning av smulpaj, traditionell äppelkompott, ostkräm och egenhändigt tillagad lemon curd, serverad i vackra efterrättsskålar à 1950-talet. Den alkoholsvaga Moscaton passade utmärkt som avslutning på denna festmåltid.
Vi tackar Henrik- och vicevärden Johan – för en synnerligen lyckad debut, som renderade välförtjänt beröm från middagsgästerna! Berömmet innefattade även bordsdekorationen.

Vid pennan
Bosse/Sekreteraren