HÖSTSYMFONI PÅ SVÅGRARS VIS
Marmiterna måndagen den 2 oktober 2017
Vår vise vice med Mats som värdens vice inledde höst- säsongen med tre tematiska rätter: ”Höstsymfoni med en svensk tonsättning”.

Först ut på banan var en mycket uppskattad förrätt baserad på musslor, sidfläsk och skockor mm mm. Helt utmärkt beträffande ögonfröjd, smaksammansättning och mättnad. Köksverktygslådan där hemma får nu kompletteras med den innovativa morotssvarven! Den fruktiga chardonnayen från Beaune passade utmärkt till kombinationen musslor/fläsk.

Så över till huvudrätten. Lamm tillsammans med champin- joner och kantareller samt lingon i risotton på ”superriset” carnaroli från norra Italien. Det blev en mastig anrättning med en perfekt krämig risotto samt välsmakande lamm- innanlår. Lammen dock med, som det tycktes, varierande vistelsetid i ugnen. Till detta drack vi en medelfyllig ”Cab” med smak av svarta vinbär och körsbär från producenten Perez Cruz, Chile.

Till sist serverades som efterrätt en klassiker på vinkokta päron med vaniljsås. Päronen var vackert inbäddade i sina smördegsformar med de röda lingonen som garnityr. En alkohollätt, bubblande spumante från Piemonte med inslag av just päron smakade utmärkt därtill.

Mycket beröm till värd och v värd för en väl sammanhållen och genomtänkt meny. Som vanligt följde viss diskussion om logistik och väntan mellan rätter. Här bör vi alla kunna bidra till utvecklande strukturer!
Bosse/Sekreteraren