Månadens värd Jerry med Stephen som vice värd inspirerade oss andra till gastronomiska höjder i välordnade former. Med stöd av detaljrika och pedagogiska instruktioner trekantade vi selleri och kvarterade champinjoner, varefter vi kubformade lax , halverade musslor, finstrimlade ärtskidor och puckade ris samt slutligen raspade och klyftade vi apelsiner, hackade nötter och metzade limeskal. Allt skedde i rasande fart och prick kl. 19.30 satt vi till bords.

Förrätten, en vegetarisk ”wienerschnitzel” med rotselleri som först fått mjukkoka i grönsaksbuljong vann allas stora gillande. Det ekologiska vinet från producenten ”Cono Sur” i Chile kändes som ett givet val; cykeln på flaskans etikett symboliserar vad som här trampas förutom vin!
Huvudrätten utgjordes av en härlig kombination på lax och kammusslor vilka stillsamt simmade i en intensivt rosa hummersås med lätt och luftig konsistens. Även här ledsagades rätten av ett ekologiskt vin; ett biodynamiskt odlat vin på den klasssiska druvan i Österrike, Grüner Veltliner. Här sprungen från landets yngsta vinhus Sepp Moser som grundades 1987. Producentens målsättning är att åstadkomma så lite påverkan på vinet som möjligt från ranka till flaska.

Efterrätten hade nostalgiska förtecken från Jerrys barndom. Mammas paraddessert vid fina söndagsmiddagen; en fluffig citrusbaserad crême, ej olik en parfaitsmet till innehåll och anrättning, ackompanjerad av biscotti, en tandvänlig italiensk skorpa, och ett likörglas kyld cointreau.

Marmiterna gav värdparet sitt enhälliga beröm för såväl de enskilda rätterna som den väl sammansatta menyn med dess genomtänkta dryckesval. Mätta men på intet sätt dästa kunde