Kajan på fisketur
Marmiterna den 5 december
Kaj , sufflerad av Bengt och Ronny ,avslutade årets menysamling.

Förrätten, en krutig ceviche på röding och mussla, inledde måltiden med bravur. Blomkål, förstärkt med kapris, gav det rätta stinget. Mousserande italienskt kompletterade spritzigheten.
Huvudrätten , krävde mycken mankraft, för att bli klar i tid. Det idoga hackandet, kärnandet, skärandet, tärnandet och skållandet gav så småningom uppskattad belöning i form av en utsökt grönsaksvinägrett. Den ädla fisken, perfekt i konsistens, förtjänade måhända en värdigare kompanjon än det fluffiga moset. Å andra sidan en mycket välsmakande, frisk och fruktig riesling från Nya Zeeland därtill.
Till efterrätt tillagades och intogs en variant av den klassiska pavlovan ,marängtårtan som fått sitt namn från den ryska balettdansösen med förnamnet Anna. Choklad och yoghurt var annorlunda, men intressanta ingredienser. Det spanska starvinet med smak av russin och kanel gick hand i hand med rätten.
Sammantaget en väl sammansatt meny på klassiska råvaror med lite ovanliga tillbehör. Stort tack till Kaj och hans besättning!
Vid pennan/ Sekreteraren Bosse