Lasse med vicevärdarna Pelle och gästen Peter Söderling bjöd på en mycket väl
sammansatt meny, både gällande rätter och drycker. Vi var denna gång inte så
många kockar, vilket innebar hårt men givande arbete för samtliga i köket.
Kanske bör vi fortsättningsvis begränsa antalet måltidsdeltagare och därigenom
maximera vars och ens arbetsinsats?
Förrätten, en klassisk vitlökskryddad fisk-och skaldjurssoppa, smakade förträffligt. Lax och torsk lät sig väl förenas med skaldjuren. Dryckesvalet, Gewurztraminer, fick blandat mottagande; några fann den något söt medan andra,
däribland undertecknad, fann den utsökt. Så ska en traminer smaka!
Huvudrätten , Lasses och vicevärdarnas variant på en av NOMAs ( NOMA =
Nordisk Mat) succéer, grisanacken, blev en vidunderlig anrättning. Här
sparades inte på tillbehören; rostade och malda hasselnötter i honung och
senap, halverade morötter och palsternackor, spenat och kapris samt andra
godsaker. Svettigt för arbetslaget, men härliga kompositioner. Vi tackar särskilt
Peter för anvisningar och tillrättalägganden under tillagningen. Det gyllene ölet
till måltiden hade tydlig beska och var lagom överjäst. Vi tackar grannlandet på
andra sidan Sundet för inspirationen till denna goda måltid.
Efterrätten , slutligen, blev en syrlig och njutbar avslutning på festmåltiden.
Marängen bar upp de många exotiska frukterna, som utgjorde fyllning. Portvin
är ofta den perfekta dessertdrycken, så även denna gång.
Vi bugar för Lasse med vicevärdar och tackar för denna minnesvärda måltid!
Vid pennan
Bosse/Sekreterare