Marmiternas aprilmeny måndagen 1 april 2019

Ronny svarade för månadens meny och hade till sin hjälp vicevärdarna Kaj och Rasmus.
Vi var totalt 25 nöjda middagsgäster inklusive 2 passiva medlemmar och 5 gäster.
Trots dagens datum blev det en mycket god och trevlig middag.
Till förrätt serverades Fänkålsfritters med löjrom och creme fraiche. En delikat form av råraka där även riven fånkål blandats med potatisen tillsammans med ägg och riven parmesan. Det hela serverades med en klick creme fraiche, löjrom, parmesanflarn och en dillkvist – Utsökt kombination tillsammans med en vältempererad Riesling från Alsace. Kanske skulle jag blanda i lite mer fänkål för egen del men det var mycket gott det som serverades.
Hälleflundra serverades som huvudrätt. Denna hade snabbrimmats innan ugnsbakningen. På tallriken fick vi sedan en delikat blomkålspure (blomkål och potatis), äppelfläsk, kokta, tärnade och brynta rödbetor och brynt smör. Mycket njutbara smaker som lyfte extra mycket av det röda Barbera vinet!
Några tyckte fisken blivit för salt men det är alltid svårt rimma när fiskbitarna är olika stora. Kanske skulle smöret fått något mer tid i pannan så den brynta smaken kommit fram ytterligare. Utmärkta smakkombinationer!
Desserten – jordgubbscheescake! En mäktig avslutning på middagen som sköljdes ner med ett glas Cava – Semi Seco som passade bra! Cheescaken innehöll förutom jordgubbar även krossade digestivekex, mascarponecreme och kolasås. Mycket gott men kanske lite för mycket krossade kex.
Värden och vicevärdarna ska vara mycket nöjda med den mycket välsmakande menyn och de goda drycker som väl kompletterade maten. Stort TACK och trots dagens datum blev vi verkligen inte lurade på något gott!

Vid pennan, som stand in
/Peter