Mats ,assisterad av Carl-Olof och inspirerad av Hösten, komponerade en säsongsrelaterad meny med handplockade och hemstyckade råvaror som bas.
Förrätten, sju liter soppa på Craterellus Tubaeformis, en oäkta släkting men likväl tillhörande familjen Cantharellus, var lättlagad och len med angenäm viltsmak. Oststänger med västerbottenost är det perfekta tilltugget. Bra idé att servera direkt vid bordet ur förvärmda tillbringare. Chardonnay, i detta fallet fransk, visade sig vara ett utmärkt substitut till den eljest traditionella sherryn.
Varmrätten , Skogens Konung , Alces alces, reducerad till 4-5 välformade köttstycken, fick sakta koka sig mör i gryta i säll- skap med diverse smakrika ingredienser .En anrättning med nostalgiska associationer till den klassiska söndagssteken som vi minns från barn-och ungdomsåren. Tillagningen kräver god tidshållning med tanke på såsens beroende av fonden från älgkoket samt de många läckra tillbehören. Crozet-Hermitage från Norra Rhône samsades väl med älgen (och säkert även till annat vilt). moset informerade värden dessutom att menyn med råge höll sig inom budgetramen. Stort tack till Mats och Carl-Olof !

Vid Pennan
Sekreteraren/Bosse