Warning: Attempt to read property "roles" on bool in /customers/5/5/4/marmiterna.se/httpd.www/wp-content/plugins/wp-user-frontend/wpuf-functions.php on line 4663

Så var det då äntligen dags för Petter att debutera som värd i Marmiterna. Jag måste medge att mina förväntningar var höga eftersom Petter sedan första dagen som marmite visat prov på engagemang och gott handlag i köket. Nu visade det sig att dessa förväntningar överträffades med råge. Utan att darra på vare sig manschett eller röst ledde Petter kvällens övningar med glada och konstruktiva tillrop.  Att sedan inte alla grupper har koll på flödesschema och klocka kan vi ju inte lasta värden för. Efter lite förseningar serverades i alla fall en helt delikat måltid.

Till förrätt blev vi serverade underbart goda krispiga skinkinlindade blåmusslor med ingefärsskum och nybakat knäckebröd. Vinvalet som bestod av en Österrikisk riesling var suveränt bra till. Huvudrätten bestod av marulkspuck med svamp, blomkålscreme, äppelchutney och sås alá Bocuse. Elegant och underbart gott och tack vare vår fiskexpert Ingvar Nilsson och Peter Hegardt som gästspelade under kvällen blev fisken helt perfekt så som det ska vara när fin fisk serveras. Helt enkelt en smaksymfoni på tallriken och den chablis som serverades i glaset höjde smakupplevelsen ytterligare ett snäpp. Desserten bestod av två varianter av äpple vilket gjorde att det kanske blev aningen för mäktigt enligt mötets mening.  Äppelcheesecake var den ena och den andra var Äppelkompott varvad med vaniljsås och elegant serverad i ett cocktailglas. Till desserten serverades en Crémant de Bourgogne och om det var det optimala vinvalet tvistade de lärde men för egen del tyckte jag att det passade fint till.

Så Petter grattis till en väl komponerad meny och en utmärkt premiär,  jag ser redan fram emot nästa tillfälle då du ska vara värd.

Vid pennan /Jerry