Jonas presenterade en smaksymfoni med många arbetsmoment.
19 Marmiter och 3 gäster fick mycket att göra.
Middagen startades med grillad toast med sparris och löjrom.
Förrätten bjöd på många moment och många olika smaker såsom chevre-kräm
med sparris som grillades mellan brödskivor -toppades av löjrom och friterad
tunnskuren lök. Anrättningen dekorerades med krasse och en skiva citron.
Vinet Muscadet Sevre et Maine gav en intressant brytning.
Huvudrätten- örtmarinerad lammytterfile serverades med tomater på kvist med balsamvinäger bakade i ugn samt
palsternackskiva grillad med honung.
Sötpotatistornet gav många kommentarer, men överraskade oss alla med utmärkt
smak.
Till sist en rödvinsås av världsklass gjorde anrättningen mycket delikat.
Vinet Sisters Run fick en match att hävda sig mot alla fina smaker.
Desserten -rabarber på saffranskaka med kardemummagrädde avslutade denna
smakrika och arbetsintensiva måltid.
Vinet Lambrusco var ett oväntat positivt val.
I klassisk marmiten anda gavs kritik både positiv och negativ – allt för att höja
våra kunskaper.
Sammanfattningsvis -en väl genomförd måltid med många tillverkningsmoment
och intressanta smaker.
Ett stort tack till värdarna.
Sven/tillfällig skribent utan jäv.
Lämna en kommentar