Stephen ——- King

Marmiterna den 6 maj 2019

Denna kungliga måltid hade Stephen och de två vice männen Jerry och Peter baserat på europeisk-asiatisk cross-cooking. Alla rätter innehöll rikligt med ingredienser och tillbehör, varigenom våra talrika kockar ständigt var försatta i arbete. Föredömligt!

Förrätten, en svensk klassisk vårsoppa, kryddad med wasabi och saltad med bacon och parmesan, hade en härlig krämig konsistens. Att pochera ägg tillhör de stora utmaningarna här i livet. Särskilt om inte äggen är helt pinfärska så att vitan kan omsluta gulan i vacker formation! Sammantaget dock en mycket trevlig förrätt med gott porlande vin från Loire-dalen.

Huvudrätten bjöd på såväl nya som välbekanta inslag. Parmainlindad torsk har vi tillagat och ätit tidigare, men inte dito med röding; en smaksensation! Även bönorna var en nyhet,…som måhända kunnat undvaras?(De svarta utgjorde inte någon större ögonfröjd!) Rött vin till röd fisk , givetvis! En mycket bra kombination.

Efterrätten bestod av ett fyrverkeri av goda smaker. Sällan har vi ätit créme brulée och cheesecake samtidigt! Härliga smakblandningar med lime,vanilj och ingefära mm. Möjligen blev det lite väl mastigt, efter allt det goda vi redan ätit. Det italienska lättvinet passade perfekt till.

Stort tack till Stephen & Co. för en väl genomtänkt och annorlunda meny !

Vid pennan
Bosse/Sekreteraren