Carl-Olof med svågern Mats som Vice Värd svarade för kvällens tre eleganta rätter med trevliga, mångfaldiga och välkomponerade tillbehör. Som väntat, därtill alternativa drycker med eller utan alkohol.
Förrätten bestod av smörstekta pilgrimsmusslor med många tillbehör såsom lök , äpple och jalapeno. Till detta bakades jästfria bullar. Mycket trevligt med kuvertbröd som ackompanjemang ( något vi inte så ofta bakar)! Tysk riesling är en perfekt dryck till musslor, oavsett alkoholstyrka.
Huvudrätten , välkryddade lammracks, fick samsas med betor av olika kulör och ytterligare ett antal ledsagare. Potatisbakelsen på amadine och väster- bottenost var en ljuvlig smakupplevelse! Till allt detta goda fick vi dricka tem-pranillo, dock inte från Rioja utan från det också välkända området Ribera del Duero. Årgången 2017 är utmärkt ! Den som valde det svagare alternativet kunde njuta av en Zinfandel ( för övrigt samma druva, som det italienska Primitivo – båda har sitt ursprung i Kroatien).
Efterätten, till sist, bestod av kräm på cheesecake , egenhändigt framställd lemoncurd och en mycket god och passande mandelcrumble. Rätten krävde sin tid men när allt var på plats, upplevdes den som mycket välsmakande. Efterrätten åtföljdes av en god moscato , alternativt en alkoholfri chardonnay, också det pärlande/mousserande.
Ett stort tack till svågrarna för en utmärkt , välsmakande meny !
Vid pennan
Bosse/Sekreteraren