Warning: Attempt to read property "roles" on bool in /customers/5/5/4/marmiterna.se/httpd.www/wp-content/plugins/wp-user-frontend/wpuf-functions.php on line 4663

Kvällens sammanträde inleddes med en tyst minut för att hedra minnet av nyligen bortgångne Marmiten Ingvar Nilsson.
Petters middag där Sverige möter Italien – Marmiterna på Arenan i Helsingborg den 7 oktober 2019.
Årets första höstmiddag hade Petter tillsammans med vicevärdarna Berndt och Jerry väl förberett för en kulinarisk match där Sverige möter Italien med visst spanskt inslag.
De olika rätterna omfattade många ingredienser och mycket arbete i köket vilket gjorde att alla hade fullt upp att göra. Middagen blev något senare än vanligt men samtidigt fick vi alla en Hälsofrämjande shot före maten!
Förrätten bestod av fyllda pastakuddar med salviasmör och kräftröra – utsökt gott! Pastadegen knådades på traditionellt sätt och kavlades ut i tunna plattor för stansning, (en utmaning då det ju är enklare med en pasta-maskin). De utstansade rundlarna fylldes sedan med en smakfull röra baserad på främst butternutpumpa, parmesan vitlök och rivet apelsinskal. Till detta serverades en kräftröra och över pastakuddarna ringlades ett mycket gott salviasmör. Det röda italienska vinet Gran Passicone (Primotivo och Sangiovese) blev en fullträff till denna förrätt!
Huvudrätten – naturligtvis fisk – när Petter sätter menyn! Fantastiska aborr-fileér som panerades med en blandning av panko och finriven västerbottenost innan de sprödstektes i smör! Till detta serverades en perfekt risotto med inblandad salladslök och ärtor. Det hela förgylldes med en delikat ”Champagnesås”, smörstekt svamp och en persiljepesto.
Härliga smakkombinationer som förstärktes ytterligare med det Italienska Spumante vinet som hade en torr frisk och fruktig smak. Ett ovanligt vinval men som blev en mycket lyckad kombination.
Efterrätten – Chokladterrin som smaksattes med apelsin och hallon. Chokladterrinen serverades mellan två bakade bottnar av mandelmassa. På tallriken ackompanjerades terrinen av färska hallon, kiwi och en fluffig klick vaniljvisp. Mumsigt och mycket njutbart med det rosa rosébubblet från Spanien – Platino Pink Moscato!
Vi bugar och tackar Petter och hans vicevärdar för en mycket välsmakande middag med härliga smaker och med nytänkande bland vinerna som blev goda och spännande kombinationer!

Vid pennan/Peter Kullving tf skribent