Värden Walle väljer vällagat

Marmiterna den 7 november 2016

Kvällens meny med Walle som värd samt Heikki och Hasse Abrahamsson som assisterande souschefs karaktäriserades av italiensk-fransk profil.

Förrätten smakade förträffligt med sin kombination av parmaskinka, karamelliserad rödlök, mozzarella mm. Möjligen var portionerna något överdimensionerade, inte minst med beaktande de mättande rätter som följde. Vinet därtill på primitivodruvan , Apuliens svar på Kaliforniens zinfandel, var välvalt.

Huvudrätten, en välhängd(ej vacuummörad) klassisk helstekt ryggbiff, fick samsas med en mångfald rotfrukter ,grönsaker och kryddor. En luftig och syrlig balsamicosås smakade ljuvligt till anrättningen i övrigt. Till rätten serverades en synnerligen prisvärd Bordeaux från toppåret 2010.

Som avslutning serverades efterrätten Glace au four, med en havregrynsmix som bas. Ovanpå denna ett lager av hallon/blåbär och vaniljglass, som inför det kortvariga ugnsbesöket toppades av ett marängtäcke. Därtill återigen en italienare; denna gång en lättdrucken, alkoholsvag muskatell.

Sammantaget bedömdes måltiden som mycket god och variationsrik , med ett ypperligt vinval. Dock en liten bock i kanten för de något för voluminösa portionerna, samt en stor dito för fotot ”Ryggbiff med Tummar”.

Vid pennan

Bosse/Sekreteraren