Skip to main content

Vinnar-rätter med motiveringar jubileumsmeny 2017

By juni 8, 2017Senaste Nytt

Vinnare förrätt, huvudrätt respektive efterrätt år 2016
Gastronomiska Sällskapet Marmiterna i Helsingborg
Jury: Bo Strömgren, Bengt Svahn, Christer Svensson
Prisutdelning Marmiternas 50-års Jubileum 5 juni 2017

1. Vinnare förrätt: Ronny Holm
Rödbetscarpaccio med ruccola, rostade pinjenötter och parmesan. Toppad med en balsamicoglacé.
Juryns motivering: En italiensk klassiker som vegevariant med dito tillbehör; en rätt lätt rätt som en antipasto vara bör.

2. Vinnare huvudrätt: Berndt Civilis
Vårlammfilé med senapssås och grönsaker.
Juryns motivering: En försommardelikatess med sting samt fräscha primörer, som samsades i ring.

3. Vinnare efterrätt: Ingvar Nilsson
Apelsiner med marängtäcke.
Juryns motivering; Citrus och vanilj i god balans gav mersmak åt marängen ;juryns val att svara för refrängen.

Leave a Reply