Kvällens sammanträde inleddes med en tyst minut för att hedra minnet av nyligen bortgångne Marmiternas
Marmit, Hans Abrahamsson

Walles Vårmiddag
Marmiterna i Helsingborg den 4 mars 2019

Assisterad av souscheferna Johan och Heikki drog Walle på med en välsmakande vårkompott så här i inledningen av ”bättre tider”.
Många ingredienser och tillbehör medverkade på ett föredömligt sätt till att alla kockar, ca 30 personer, hade fullt upp att göra. Tidsplaneringen kunde dock följas någorlunda väl.

Förrätt: Först ut var den norska Fröyalaxen, för flera av oss en gastro- nomisk nyhet från de ädla fiskarnas krets. Laxen fiskas utanför fiske-och turistorten Fröya och anses speciellt lämplig som sushi. Enligt Walles recept tillagades den med rökspån och gavs fem minuters vistelse i ugnen .Lite bökigt recept vad gällde växling mellan ugn och kyl.
Till laxen serverades ägg marinerade i rödbetslag, mandolinhyvlad rödlök och gullök, den senare friterad, samt mixad örtolja. Denna krävande och välsmakade förrättt sköljdes ned med en till färg och smak perfekt riesling.

Huvudrätten bestod av en färgstark anrättning på egenhändigt framställd pasta due i tvenne kulörer ; vitt och rött. På pastan vilade mjälla majskycklingbröst ,översköljda av en superb tryffelsås, som i sin tur samsades med ugnsstekta kvisttomater. Till denna härliga rätt drack vi självklart en italienare, en mörkröd och smakrik Chianti.

Efterrätten, en ostkaka tryfflad med avokado, lime och fläder , avrundade måltiden. Rätten var vackert serverad med pistagenötter och diverse limetillbehör. En frisk och annorlunda sauternes, på druvorna sémillon och muscadelle, avnjöts därtill.

Ett stort tack till Walle med souschefer för en innovativ och mycket välsmakande måltid med perfekta viner. En särskild eloge för att ni tänkte på att hålla oss alla sysselsatta!

Vid pennan
Bosse/Sekreteraren