Receptmenyer per Marmitmöte!
Här hittar du vilka Månadsmenyer och recept vi haft, till vilket Marmitmöte. Som en liten kuriosa bakåt i tiden. Hittade du något du vill laga? Sök efter receptet under – Våra Recept – Smaklig spis!
Recept från 2023 (uppdateras löpande)
Marmitträff | Månadsvärd | Förrätt | Huvudrätt | Efterrätt |
---|---|---|---|---|
1:e Januari 2023 | Peter Kullving | Råå-biff på Peters vis | Grillad ”salmalax” med asiatisk sallad och srirachadressing | Filodegsäpplen med frukt och vaniljyoughurt |
6:e Februari 2023 | Pelle Berg | Kommer inom kort | Kommer inom kort | Kommer inom kort |
6:e Mars 2023 | Bo Strömgren | Purjolökspaj (Tarte aux poireaux) | Renfilé med enbärssås, Hasselbackspotatis och selleripuré | Hallonmousse (Mousse de framboises) |
3:e April 2023 | Petter Svensson | Kräftsoppa med äpple, och chili cheese | Gös med jordärtskockspuré, rödvinssås, grön sparrishack samt picklad morot och svartrot | Päron i ingefärslag med mandelcrunch och vaniljyoghurt |
15:e Maj 2023 | Alexander Eklind | Sotad tonfisk med confiterad äggula och rättika. | Grillad pulpo med ungsrostad fänkål, stekt polenta, sotad citron, örtolja samt rostad vitlökstoum | Karamelliserad palsternacka med lime, hasselnötskrokant och vaniljglass |
2:e Oktober 2023 | Rasmus Holm | Kommer inom kort | Kommer inom kort | Kommer inom kort |
Recept från 2022 (uppdateras löpande)
Recept från 2021 (uppdateras löpande)
Marmitträff | Månadsvärd | Förrätt | Huvudrätt | Efterrätt |
---|---|---|---|---|
4:e Oktober 2021 | Henrik Gustafsson | Krämig palsternackssoppa med karamelliserad äpplen samt smakrikt flarn och hemmagjord örtgrisini. | Wallenbergare gjord på älg med potatispuré samt gräddsås, whiskeylingon och brynta skogschaminjoner med friterad kapris. | Äppelpajdessert med cheesecakekräm och egengjord Lemon curd. |
1:e November 2021 | Sebastian Nilsson | Kommer inom kort | Kommer inom kort | Kommer inom kort |
6:e December 2021 | Jerry Svensson | Tartelette med havskräfta, pilgrimsmussla, getostkräm och rödbeta | 2 x Selleri sellerischnitzel med kapris och citronsmör serveras med puré på mandelpotatis, selleri och västerbottenost | Lakritsbrylé med kaffekaramellkokta fikon |
Recept från 2020 (uppdateras löpande)
Marmitträff | Månadsvärd | Förrätt | Huvudrätt | Efterrätt |
---|---|---|---|---|
3:e Februari 2020 | Johan Eliasson | Smakrik rödbetssoppa med ingefära och egengjord chorizo. | Italiensk inspirerad oxfilé med bakade garnigrönsaker och madeirasås | Vit chokladkaka med smak av ljus kokosrom och flamberad ananas. |
2:e Mars 2020 | Rasmus Holm | Örtbakad portabellosvamp med tryffelmajonnäs | Lågtempererad ryggbiff på kronhjort med potatiskaka och rödvinssås | Calvadosflamberade äpplen med färskostcrème och jordärtskockschips |
2:e November 2020 | Mats Nilsson | Pasta Frutti di mare med räkor och musslor | Skivad biff på salladsbädd med Crema Balsamico | Glass med citronolivolja och havssalt |
Recept från 2019 (uppdateras löpande)
Marmitträff | Månadsvärd | Förrätt | Huvudrätt | Efterrätt |
---|---|---|---|---|
4:e November 2019 | Peter Kullving | Friterat rispapper med lax och srirachamajonnäs | Grillat oxhjärta med selleri, isterband, rödvin och spenat | Knäckiga mandelkorgar med glass och bär |
2:e December 2019 | Heikki Hansson | Fylld avokado med kallrökt lax Chili och koriander. | Italiensk kalvfärsrullad med hasselbackspotatis och rödvinssås | Hallonkompott med Mascarpone och lakrits. |