Receptmenyer per Marmitmöte!
Här hittar du vilka Månadsmenyer och recept vi haft, till vilket Marmitmöte. Som en liten kuriosa bakåt i tiden. Hittade du något du vill laga? Sök efter receptet under – Våra Recept – Smaklig spis!
Recept från 2025 (uppdateras löpande)
Marmitträff | Månadsvärd | Förrätt | Huvudrätt | Efterrätt |
---|---|---|---|---|
13:e Januari 2025 | Ronny Holm | Mangogazpacho med kallrökt lax och oststång | Panerad rödingfilé med romsås och delikatesspotatis | Cheescake med päronkompott |
3:e Februari 2025 | Ralf Pettersson | Krämig vitlökssoppa med knaperstekt bacon | Oxfilé med duxelle och rotselleripuré | After Eight pannacotta |
3:e Mars 2025 |
Peter Kullving | Friterade räkor med avokado och basilikamajonäs | Breiflabb (Marulk) med spenat- och potatistimbal, filodegsknyte, rödbetssylt, grönkål och rödvinssås | Pavlova med passions & blodapelsincurd |
7:e April 2025 |
Pelle Bergh | Laxbomb | Halstrad hälleflundra med skirat smör, ärtpuré, pepparrot & delikatesspotatis | Rabarber med vaniljgrädde och kaksmulor |
5:e Maj
2025 |
Bo Jönsson | Kommer inom kort | Kommer inom kort | Kommer inom kort |
Recept från 2024
Recept från 2023
Recept från 2022 (uppdateras löpande)
Recept från 2021 (uppdateras löpande)
Marmitträff | Månadsvärd | Förrätt | Huvudrätt | Efterrätt |
---|---|---|---|---|
4:e Oktober 2021 | Henrik Gustafsson | Krämig palsternackssoppa med karamelliserad äpplen samt smakrikt flarn och hemmagjord örtgrisini. | Wallenbergare gjord på älg med potatispuré samt gräddsås, whiskeylingon och brynta skogschaminjoner med friterad kapris. | Äppelpajdessert med cheesecakekräm och egengjord Lemon curd. |
1:e November 2021 | Sebastian Nilsson | Kommer inom kort | Kommer inom kort | Kommer inom kort |
6:e December 2021 | Jerry Svensson | Tartelette med havskräfta, pilgrimsmussla, getostkräm och rödbeta | 2 x Selleri sellerischnitzel med kapris och citronsmör serveras med puré på mandelpotatis, selleri och västerbottenost | Lakritsbrylé med kaffekaramellkokta fikon |
Recept från 2020
Marmitträff | Månadsvärd | Förrätt | Huvudrätt | Efterrätt |
---|---|---|---|---|
13:e Januari 2020 | Carl-Olof Wramby | Varm vichyssoise med mousserande vin och tryffel | Anisstekt ankbröst med hallosky, jordärtskocka, solskott och lagrad Svecia | Chocklad brownie med saltrostad pekanöt, saltkola och vaniljfärskost med citron |
3:e Februari 2020 | Johan Eliasson | Smakrik rödbetssoppa med ingefära och egengjord chorizo. | Italiensk inspirerad oxfilé med bakade garnigrönsaker och madeirasås | Vit chokladkaka med smak av ljus kokosrom och flamberad ananas. |
2:e Mars 2020 | Rasmus Holm | Örtbakad portabellosvamp med tryffelmajonnäs | Lågtempererad ryggbiff på kronhjort med potatiskaka och rödvinssås | Calvadosflamberade äpplen med färskostcrème och jordärtskockschips |
2:e November 2020 | Mats Nilsson | Pasta Frutti di mare med räkor och musslor | Skivad biff på salladsbädd med Crema Balsamico | Glass med citronolivolja och havssalt |
Recept från 2019
Marmitträff | Månadsvärd | Förrätt | Huvudrätt | Efterrätt |
---|---|---|---|---|
4:e November 2019 | Peter Kullving | Friterat rispapper med lax och srirachamajonnäs | Grillat oxhjärta med selleri, isterband, rödvin och spenat | Knäckiga mandelkorgar med glass och bär |
2:e December 2019 | Heikki Hansson | Fylld avokado med kallrökt lax Chili och koriander. | Italiensk kalvfärsrullad med hasselbackspotatis och rödvinssås | Hallonkompott med Mascarpone och lakrits. |